Saznajte više

saznajte više

Radionice kuhanja zdravih biljnih obroka projekt je udruge Prijatelji životinja pod pokroviteljstvom inozemnog vegetarijanskog restorana Tibits namijenjen učenicima i učenicama osnovnih škola.

Kako bi se podigla svijesti o zdravoj prehrani biljnog porijekla, Prijatelji životinja su 2014. godine pokrenuli radionice kuhanja zdravih biljnih obroka s učenicima Osnovne škole kralja Tomislava u Zagrebu. Reakcije učenika bile su odlične te su radionice 2014. godine prerasle u projekt. 

Želja projekta je upoznati učenike s namirnicama biljnog porijekla i njihovom pripremom u zdrave i ukusne obroke.

Radionice su namijenjene učenicima od 5. do 8. razreda, a osmišljene su tako da učenici kroz druženje, razgovor i praktičan rad stječu osnovna znanja o biljnim namirnicama i osnovama kuhanja te od početka do kraja interaktivno sudjeluju u vođenoj radionici. Sve što se pripremi na radionici na kraju se pojede, što je sjajna prigoda za dodatna pitanja i ugodno druženje.

Kako nastaju slasna jela? Pogledajte kako je bilo na dosadašnjim radionicama. Sve su radionice zabilježene fotografijama i navedeni su  svi recepti koji su se pripremili.

Do sada su na projektu sudjelovale OŠ kralja Tomislava, OŠ Gustav Krklec, OŠ Davorina Trstenjaka, OŠ Prečko i OŠ Stjepana Bencekovića.

Pridružite nam se i vi! :)

Ako i Vaši nastavnici i roditelji žele naučiti pripremati zdrave biljne obroke, uputite ih da se prijave na radionice kuhanja za odrasle na www.veganopolis.net.

 

naučite više

 

 

anita euschen

Anita Euschen

Radionice kuhanja zdravih biljnih obroka vodi Anita Euschen, prevoditeljica, dugogodišnja članica udruge Prijatelji životinja i iskusna kuharica. Naučila je kuhati još kao mala pomažući pri pripremi obroka, a dodatno znanje i iskustvo stekla je u hotelijerskoj školi u Berlinu, te u vođenju vlastitog vegetarijanskog restorana i cateringa. Raduje ju priprema zdravih obroka za prijatelje i obitelj, a posebno voli kuhati za svoje sinove, za koje kaže da su i sami jako dobri kuhari jer nije propustila priliku uključiti ih u najvažniju ljudsku naviku - kuhanje. Cilj joj je ohrabriti djecu da sama pripremaju hranu, da upoznaju alternative za meso i mliječne proizvode, da probudi njihovu kulinarsku kreativnost i uvede ih u zabavan svijet pripreme hrane i otkrivanja novih recepata.

foto galerija

Juha od bundeve
Radionica kuhanja
Kanape sendviči s mediteranskim humusom
Palenta na mediteranski način
Radionica kuhanja
Dunavski valovi