Ako niste znali

ako niste znali

Going veggie - prvi koraci

Going veggie - prvi koraci

Saznajte više! Posjetite naše web stranice ili nas kontaktirajte na info@spremi-klopu.com ili na prijatelji.zivotinja@inet.hrAko trebate savjet ili imate pitanje, tu smo za vas!

 

 

  • Nije lako postati vegan preko noći. Budite strpljivi i polako i postupno izbacujte namirnice životinjskog porijekla. Neka vam pomogne lista namirnica biljnog podrijetla. Sjetite se kako je veganska prehrana dobra za vaše zdravlje, za okoliš i za životinje koje volite. Mijenjate svoje prehrambene navike dan po dan i vidjet ćete kako je lako. Mi smo uz vas!
  • Ako članovi vaše obitelji i dalje pripremaju obroke s hranom životinjskog podrijetla, ne brinite. Iako svu puninu okusa možemo dobiti izravno pripremajući voće, povrće, žitarice, mahunarke te sjemenke i iako uopće nije potrebno za namirnice životinjskog podrijetla imati zamjenu biljnog podrijetla, one su dostupne ili ih se lako pripremi kod kuće. U trgovinama postoji sve više zamjenskih proizvoda poput vege burgera, biljnih kobasica, odrezaka, pašteta, salama, raznih biljnih mlijeka, jogurta i sireva, biljnih sirupa te raznih veganskih kolača, keksi, čokolada i ostalog. Vaše će tijelo biti sretno i zahvalno, a vi ćete se osjećati bolje nego ikad.
  • Pizza je vaše omiljeno jelo? Ne brinite! Zaigrajte se novim dodacima, izbjegnite šunku i sir i poigrajte se bojama - kukuruz za žutu, paprika za crvenu i zelenu, gljive i sejtan za svjetlo-smeđu! Ovo je samo jedan od primjera kako ukrasiti pizzu. Sigurni smo da ćete ćete pronaći svoju kombinaciju za najbolju šarenu pizzu na svijetu i oduševiti svoje prijatelje. Ovo je divna prilika da postanete veganski master chef! Prilagodite svoje omiljeno jelo u vegansku verziju - sve može biti vrlo ukusno i vegansko!
  • Potražite veganske recepte. Eksperimentirajte s hranom i potražite okuse koji vam se sviđaju!
  • Jednom kada počnete pripremati veganske obroke i mijenjati svoju omiljenu hranu u vegansku, shvatit ćete da je pred vama potpuno novi svijet okusa koji samo čeka da ga vi otkrijete. Pronaći ćete velike škrinje pune novih okusa, nepregledno more neistraženih mirisa i osjećat ćete se ushićeno i bogato. Sretno vam vegansko putovanje!

Upustite se u novu avanturu i istražite kako je to biti vegan! Mmmm... :)