Ako niste znali

ako niste znali

Djeca vegani - sretna i zdrava

Djeca vegani - sretna i zdrava

Većinu ljudi su učili da djeca moraju jesti životinjsko meso i mliječne proizvode, kako bi izrasla jaka i zdrava. Međutim, istina je da djeca koja se odgajaju kao vegani mogu dobiti sve esencijalne nutrijente za pravilan razvoj iz biljnih izvora.

Istraživanja potvrđuju da veganska djeca imaju veliku zdravstvenu prednost pred neveganima. Također, u časopisu Journal of the American Dietetic Association objavljeno je da prema rezultatima istraživanja djeca vegetarijanci na IQ testovima imaju prosječno 17 bodova više.

Svjetski poznati pedijatar dr. Benjamin Spock u knjizi Odgoj i njega djeteta preporučuje upravo vegansku prehranu kao potpuno prihvatljivu za djetetovo zdravlje. Znanstveno je argumentirano stajalište kako je veganska prehrana optimalna za zdrav rast i razvoj djece.

Djeca i adolescenti koji su prešli na prehranu bez namirnica životinjskog podrijetla često osjećaju pritisak roditelja i okoline, ali oni zaslužuju informacije o pravilnoj veganskoj prehrani i trebaju razumijevanje i potporu svojih roditelja i prijatelja.

I mi ćemo vas podržati u vašem novom izboru. Za više informacija o pravima životinja i veganstvu javite nam se na e-mail info@spremi-klopu.com ili na e-mail udruge Prijatelji životinja prijatelji.zivotinja@inet.hr. Veselimo se vašim e-mailovima!